10 tips voor een rommelmarkt  of vrijmarkt

Heb je zin om wat geweldige vondsten te scoren op de rommel- of vrijmarkt? Hier zijn wat  tips om je op weg te helpen:

  1. Vroeg uit de veren! Ja, het is een struggle tussen een te gek Koningsnachtfeestje en om 5:00 uur opstaan voor de beste deals.
  2. Slimme plekken voor mooie spullen Logisch toch? De meeste mensen verkopen in hun eigen buurt. In chiquere buurten met dure huizen vind je vaak de mooiste spullen. Vooral als je op zoek bent naar toffe tweedehands kleding.
  3. Handige kleding om te passen Als je van tweedehands kleding houdt, kleed je dan comfortabel. Draag bijvoorbeeld een legging en een shirt met lange mouwen zodat je daar overheen van alles kunt passen.
  4. Neem genoeg kleingeld mee Koopjes, hier kom ik! Neem genoeg kleingeld mee, die muntjes van 50 cent, 1 en 2 euro zijn geweldig. Verkopers hebben ‘s ochtends vroeg echt geen zin om grote briefjes terug te geven. Met gepast geld ben je zo weer door naar de volgende kraam!
  5. Hou je geld bij de hand Een klein tasje of een heuptasje is perfect om je kleingeld en waardevolle spullen bij je te houden.
  6. Onderhandelen als een pro Yes, op de rommelmarkt mag je gewoon afdingen! Ik snap dat het spannend kan zijn, maar zie het als een spel. Bij kids die hun spulletjes verkopen, ben ik trouwens vaak vrij makkelijk en betaal ik meestal gewoon wat ze vragen.
  7. Grote tas, boodschappenkar of bolderkar Je weet nooit hoeveel schatten je gaat vinden, dus zorg dat je het makkelijk mee kunt nemen. Neem op z’n minst een flinke boodschappentas mee.
  8. Kranten voor breekbare vondsten Op zoek naar fragiele spullen zoals glaswerk, bloempotten en vazen? Neem wat oude kranten mee om alles netjes in te pakken, zodat het heel thuiskomt.
  9. Focus op één kant van de straat Een drukke straat met overal mensen en spullen kan wat overweldigend zijn. Kies een kant en focus je daarop.
  10. Check de verkopers Vaak kun je aan de verkopers al een beetje zien of hun spullen iets voor jou zijn. Vooral bij kleding is dat mijn ervaring.

Veel plezier! 🎉